Desembre 17, 2020

Translink Corporate Finance ha actuat com a assessor financer de Fielmann AG en l’adquisició d’una participació del 80% de Òptica del Penedès (Òptica Universitària)

Translink Corporate Finance ha assessorat Fielmann AG, una empresa familiar alemanya que cotitza en borsa líder en la producció i comercialització d’ulleres graduades, ulleres especials, ulleres de sol, lents de contacte i disseny de complements òptics, en l’adquisició de el 80% de Òptica del Penedès (Òptica Universitària), la tercera cadena detallista d’òptica d’Espanya.

 

Amb unes 400.000 ulleres venudes i més de 100 milions d’euros en vendes (2019), Òptica Universitària és la tercera cadena detallista més gran en el quart mercat òptic d’Europa continental. L’empresa familiar opera actualment 80 botigues amb més de 1.000 empleats a Espanya. En temps de la pandèmia de coronavirus, la companyia va superar a la seva competència i va guanyar participació de mercat addicional.

Amb Òptica Universitària, Fielmann adquireix un dels negocis òptics líders a Espanya. A través de sinergies dins el Grup Fielmann, Fielmann accelerarà encara més el creixement d’Òptica Universitària en el seu pla a llarg termini per vendre més de 800.000 ulleres i generar vendes de més de 250 milions d’euros anuals.

Manuel Caballero i Rufo Gómez, fundadors d’Òptica Universitària, mantenen una participació accionarial del 20% i seguiran involucrats en el negoci.

Com a empresa familiar que cotitza en borsa, Fielmann gestiona els seus propis estudis de disseny, instal·lacions de producció i prop de 900 botigues en 15 països europeus. Amb el seu model de negoci omnicanal, l’empresa atén més de 25 milions de clients. Els seus principals productes són les ulleres, les lents de contacte i els audiòfons. Fielmann deu el seu èxit als seus més de 22.000 empleats que encarnen una filosofia d’empresa centrada en el client. En 2019, Fielmann va vendre 8,3 milions d’ulleres, va generar vendes externes (IVA inclòs) de 1,76 bilions d’euros i un benefici, abans d’impostos, de 253,8 milions d’euros.

 Fundada el 1992, Òptica Universitària va aconseguir una sòlida posició en el mercat gràcies a un clar enfocament a client i una oferta de les millors marques als millors preus. L’empresa familiar aviat es va convertir en una de les 3 cadenes líders a Espanya i avui opera 80 botigues a Alacant, Barcelona, ​​Castelló, Girona, Lleida, Madrid, Múrcia, Balears, Tarragona, València i Saragossa.

Óscar Llaudet, Soci de WindCorp Translink a Espanya, Rubén Sánchez, Director de WindCorp Translink a Espanya, i Andreas Huechting, Soci de Translink a Alemanya, han participat en la operació com assessors financers de Fielmann AG.

WindCorp Translink is a Corporate Finance firm that provides financial services to both national and international companies either listed or in the midmarket segment.

©2019 WindCorp Translink. All rights reserved.

Head Office

Avda. Diagonal 453 bis, 1º
08036 Barcelona
Phone: (+34) 93 419 49 00
Fax: (+34) 93 439 91 24
Email: windcorp@windcorp.net